U vind hier een overzicht van de meest gestelde vragen.

Hoe meld ik een spoedreparatie in het weekend of na werktijd?

Heeft u buiten kantooruren een reparatie die niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag? Dan kunt altijd bellen naar 088 - 17 18 190. U krijgt dan de meldkamer van Wooncompagnie aan de telefoon. U hoort van de meldkamer wanneer de aannemer bij u langskomt.

Voorbeelden van reparaties die niet kunnen wachten tot de eerstvolgende werkdag zijn:
- Brand, u belt eerst met de brandweer (112) daarna belt u Wooncompagnie
- lekkage aan gas- en waterleiding
- Elektra storing

- Wanneer u zichzelf heeft buiten gesloten. 
  > De kosten hiervan worden bij u in rekening gebracht worden. 
  > U dient een geldig legitimatiebewijs te laten zien aan de aannemer.

- bevroren waterleiding
> De kosten hiervan kunnen bij u in rekening gebracht worden. 
wat kunt u doen om dit te voorkomen? Zorg dat het niet te koud wordt in uw woning en zet de kamerthermostaat niet lager dan 17 graden. Waterleidingen die tegen de buitenmuur lopen of die zich in de kruipruimte van uw woning bevinden kunt u beschermen door het aanbrengen van isolatie. Buitenkranen kunt u beter aftappen en afsluiten. 

Mag ik zelf een aannemer of bedrijf inschakelen?

Nee, u mag niet zelf een aannemer inschakelen. Wanneer u dat doet zijn de kosten van de reparatie door u zelf betaald moeten worden.

Wat als bewonersgedrag de oorzaak is?
Als (achteraf) is vastgesteld dat de beschadiging, verstopping, onderhoud of gebrek onder uw verantwoording valt, dient u dit zelf voor eigen rekening te verhelpen. Als de reparatie voor uw rekening is, maar uitgevoerd wordt door (externe partijen van) Wooncompagnie, ontvangt u soms pas na enkele maanden tot een half jaar de factuur. Dit komt omdat het proces van het indienen van het reparatieverzoek tot het sturen van een factuur via diverse partijen gaat. Mocht u tussentijds willen weten wat de stand van zaken is van uw reparatie en de bijbehorende factuur, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via 088 17 18 190.

Meer lezen over bewonersgedrag? Dat doet u hier.

Ik heb een storing in mijn cv (verwarming). Wat kan ik zelf doen?

U leest hier wat u eerst zelf kunt doen om het probleem op te lossen:
Kijk of de stekker van de ketel in het stopcontact zit?
Is er misschien een stroomstoring?
Wordt er wel gas wordt geleverd? 
Kijk of de waakvlam brandt (niet bij hr-combi).
Zit er voldoende water in de installatie? Dit moet 1,5 bar zijn. Wilt u weten hoe u uw cv kunt bijvullen? Klik hier.
Staat de ketelthermostaat goed ingesteld?
Staan de radiatorkranen open?
Is de kamerthermostaat op de juiste temperatuur ingesteld?

Heeft u geen problemen kunnen ontdekken? Dan is er nog één laatste stap die u zelf kunt doen:
Haal de stekker van de ketel uit stopcontact halen. Wacht 10 seconden.
Steek de stekker weer in het stopcontact om de ketel te resetten.

Is het probleem daarna nog niet verholpen?
Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw cv leverancier. Klik hier voor uw cv leverancier. U hoeft alleen uw postcode en huisnummer bij de hand te houden.

Ik wil een keukenonderdeel nabestellen.Kan dat?

Ja dat kan. U kunt dit heel makkelijk zelf regelen. Een kasje of keukenblad bijstellen doet u zelf bij Bruynzeel. U kunt hiervoor naar één van de winkels gaan of u doet dit online via Bruynzeelkeukens.nl.

Wat heeft u nodig om een nabestelling te kunnen doen?
Het ordernummer van uw keuken. Door dit ordernummer aan Bruynzeel te geven weten zij precies welk type en kleur uw keuken heeft. 

Waar vind u uw ordernummer?

Op de sticker die in de spoelkast onder de spoelbak aan de binnen zijde is geplakt.

Meterstanden: volgt u regelmatig uw verbruik?

Juiste meterstanden zijn belangrijk. Op basis hiervan betaalt u een maandelijks bedrag voor water, gas, elektra en stadsverwarming. Door maandelijks uw meterstanden bij te houden, krijgt u inzicht in uw verbruik en weet u of uw termijnbedrag goed is ingeschat.

Het regelmatig volgen van uw meterstanden is ook de eenvoudigste manier om te zien of u ineens abnormaal meer verbruikt dan voorgaande maanden. Als dat het geval is, bestaat de kans dat u een lek in huis heeft. Als bewoner bent u zelf verantwoordelijk om dit in de gaten houden. Merkt u een enorme toename van uw verbruik? Neemt u dan contact met Wooncompagnie op, zodat we samen kunnen achterhalen waar dit verbruik vandaan komt. Wooncompagnie is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur via 088 17 18 190. 

Ik heb een klacht. Hoe kan ik dit indienen bij Wooncompagnie?

Hoe kunt u uw klacht indienen bij Wooncompagnie?
- klik hier om u klacht online in te dienen.
- Liever via de post? Stuur uw brief dan naar: Wooncompagnie, Postbus 160, 1620 AD te Hoorn

Wat gebeurt er wanneer wij uw klacht hebben ontvangen?
Wij registreren uw klacht en sturen u binnen vijf werkdagen een schriftelijke ontvangstbevestiging, waarin is vermeld wie de klacht in behandeling heeft. Wij streven er naar iedere klacht binnen vier weken af te handelen.
Als te verwachten is dat dit niet lukt, dan wordt u hierover ook schriftelijk geïnformeerd. Mocht u binnen deze termijn van vier weken vragen hebben over de voortgang, dan kunt u contact opnemen met de medewerker die uw klacht in behandeling heeft.

Nadat de klacht is afgehandeld wordt u schriftelijk gevraagd of de klacht naar tevredenheid is afgehandeld. Ter afronding van de afhandeling van uw klacht ontvangt u altijd een schriftelijke bevestiging.

Wat als u het niet eens bent met de afhandeling van uw klacht?
Bent u het niet eens met de afhandeling van uw klacht dan heeft u de mogelijkheid uw klacht voor te leggen aan de Geschillencommissie. Uw klacht wordt dan een geschil. Dit wordt ook schriftelijk aan u bevestigd.