Waar voorheen het bedrijf Oudshoorn aan de Zuiderweg in Schagen gevestigd was, bouwt Bot Bouw zes appartementencomplexen. Het wordt een mix van koopappartementen in de vrije sector, sociale koop- en huurappartementen én appartementen voor middenkoop. 

In totaal zijn het 124 woningen, waarvan 28 sociale huurappartementen voor Wooncompagnie. Alle appartementen beschikken over een tuin of balkon. De gebouwen worden in een parkachtige omgeving gerealiseerd, vlakbij het gezellige centrum en het station van Schagen.

Locatie: Schagen, Zuiderweg


Woningen

Onze woningen zijn zo’n 64m² groot en hebben allemaal drie kamers. Iedere woning heeft een fietsenberging op de begane grond. Parkeren kan in de wijk, ieder huishouden komt in aanmerking voor één parkeervergunning. Natuurlijk zit er een lift in het gebouw, dus ook voor ouderen of mindervaliden wordt dit een fijne plek om te wonen. 

Huurprijs
De huurprijs varieert tussen de hoge aftoppingsgrens (€ 678,66) en de liberalisatiegrens (€ 763,47 prijspeil 2022).

Betrokken Wonen in De Veldwachter
Wonen in een omgeving waar buren naar elkaar omkijken. De Veldwachter in Schagen biedt straks zo’n fijne woonomgeving. Een plek waar mensen volledig zelfstandig wonen, maar elkaar de helpende hand bieden, waar en wanneer dat nodig is. Of gezellig tijd met elkaar doorbrengen in de gezamenlijke ontmoetingsruimte. 


Op deze manier creëren we samen een woongemeenschap van 28 huishoudens, waar betrokkenheid centraal staat. Voor mensen van jong tot ouder, alleen of samen. Of mensen met behoefte aan wat ondersteuning van de buren, zoals een aantal jong volwassenen met autisme. Deze inclusieve mix van bewoners maakt dat iedereen zich straks thuis voelt in De Veldwachter.

Ben je geïnteresseerd? Hier zijn een paar tips: 

  1. Zorg ervoor dat je ingeschreven bent in Woonmatch Kop van Noord Holland
  2. Bedenk vast waarom jij als betrokken bewoner goed in De Veldwachter past, voor de motivatiegesprekken
  3. Hou Woonmatch in de gaten voor de beschikbaarheid


Motivatie en betrokkenheid een rol in de toewijzing
Deze woningen zullen worden geadverteerd op de website van Woonmatch Kop van Noord Holland. De toewijzing van de huurappartementen wordt verzorgd door Wooncompagnie. Toewijzing is aan de hand van de inkomenscriteria en motivatie. Hierin kan men aangeven wat diens bijdrage aan de woongemeenschap zal zijn.

Woonmatch Kop van Noord-Holland
Geïnteresseerden voor deze woningen moeten zijn ingeschreven bij Woonmatch Kop van Noord Holland. Daar zullen de woningen kort voor oplevering op worden geadverteerd.

Nieuws
​28 nieuwe sociale huurappartementen De Veldwachter in Schagen