Voor deze aanpassing is nodig dat u Wooncompagnie om goedkeuring vraagt voordat u gaat beginnen.  

U mag ook uw aanvraag per post sturen naar: Wooncompagnie, Postbus 160, 1620 AD Hoorn. Zorgt u ervoor dat uw aanvraag voorzien is van een eventuele bouwtekening of plattegrond en een beschrijving van de (bouw)materialen die u gaat gebruiken? Alleen zo kunnen we uw aanvraag in behandeling nemen.
Uw vraag zal worden beoordeeld door onze Technisch Adviseurs. Na akkoord door Wooncompagnie is het van belang dat u onderstaande kwaliteitseisen opvolgt.


Dakraam of dakkapel
- Het plaatsen moet op vakkundige wijze gebeuren. De plaatsing van een dakraam of dakkapel moet worden uitgevoerd door een erkende aannemer;
- Voor constructieve en grote bouwkundige aanpassingen kan een bouwvergunning van de gemeente nodig zijn. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de gemeente waarin u woont. Tevens dient u de bouwtekeningen vooraf aan Wooncompagnie te overleggen.
- Een goede hoogte van het dakraam of dakkapel is als de onderzijde ongeveer 1 meter boven de vloer is. De mogelijke afmetingen van het dakraam zijn afhankelijk van de kapconstructie.
- De dakpannen moeten goed teruggelegd worden en de aansluiting van het dakraam op de pannen moet waterdicht zijn;
- Wanneer er dakisolatie aanwezig is, moet u er voor zorgen dat het dakraam of de dakkapel ook goed geïsoleerd is, om condensvorming te voorkomen.
- Er mag alleen gebruik gemaakt worden van Velux of Ubbink dakramen.

Onderhoud
U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan de dak aanpassingen. Wooncompagnie is niet aansprakelijk voor (de gevolgen van) lekkage aan het dakraam of dakkapel.

Het plaatsen van een dakkapel heeft meestal gevolgen voor de woning waardering, dus het aantal punten. Een aanvraag kan worden afgewezen als de hoogte van het aantal punten in strijd komt met het huurbeleid van Wooncompagnie
- Wanneer u met toestemming van Wooncompagnie een dakraam of dakkapel plaatst, wordt het glas meeverzekerd in het Glasfonds indien u hierbij bent aangesloten.
- Bij het plaatsen van een dakkapel is de zolder niet automatisch geschikt als slaapkamer. Als de zolder als slaapkamer ingericht wordt, verwijzen wij naar de pagina Kwaliteitseisen aanpassing woningindeling.

 

Dak doorvoer wasdroger of afzuigkap
- Voor de afvoer moet een donker gekleurde dubbelwandige Ubbink dak doorvoer van het aanwezige pan-type worden gebruikt.

Heeft u een vraag?