U zoekt een woning die bij u past en aansluit bij uw wensen en mogelijkheden. In de regio waar ú het liefst wilt wonen. Wooncompagnie heeft ongeveer 13.600 sociale huurwoningen in vier verschillende regio's. Elke regio heeft zijn eigen aanbod en regelgeving. 
Wooncompagnie biedt zijn huurwoningen aan via verschillende regio gebonden woonruimteverdeelsystemen. Om te kunnen reageren op een woning van Wooncompagnie moet u zich eerst inschrijven als woningzoekende.

Hoe doet u dat? 

Klik* op onderstaand kaartje op de regio waar u wilt wonen en uw zoektocht naar een woning kan beginnen! 

*Let op! door op één van de regio's te klikken verlaat u de website van Wooncompagnie!

 

Zoekt u een woning in de kern van Callantsoog?
Binnen de kern Callantsoog heeft Woningstichting Den Helder ook woningbezit. Voor informatie over het actuele woningaanbod en de voorwaarden om voor deze  woningen in aanmerking te komen, verwijzen wij u naar Woningstichting Den Helder.

Zoekt u een woning in Volendam?
Wooncompagnie verhuurt in Volendam een aantal appartementen op de Wieringenlaan. Deze appartementen worden via WoonmatchWaterland geadverteerd. De overige sociale huurwoningen in Volendam worden verhuurd door Stichting Woningbeheer de Vooruitgang in Volendam. Wilt u op alle woningen in Volendam kunnen reageren dan dient u dus ingeschreven te staan bij zowel Woonmatch Waterland als de Vooruitgang.

Veelgestelde vragen

Wat verstaan we onder een duurzame gemeenschappelijke huishouding?

Het gaat erom dat u kunt aantonen dat er sprake is van een duurzame relatie. Daarbij kijken wij naar nu maar ook naar de toekomst. De volgende vragen kunnen u daarbij helpen:

• Wat is de aard van de relatie?
• Woont u op hetzelfde adres?
• Verwacht u de komende jaren bij elkaar te blijven wonen?
• Onderneemt u gezamenlijke activiteiten?
• Is er sprake van zorg voor elkaar?

Aan de hand van de informatie die u verstrekt zal de corporatie beoordelen of u de duurzaamheid van de relatie voldoende heeft aangetoond en daardoor in aanmerking komt voor de woning.

Wanneer is een huishouding niet duurzaam?
Als de verhuurder aangeeft dat je gemeenschappelijke huishouding niet duurzaam is, dan is het aan jou om te bewijzen dat dit wel het geval is. Het is onvoldoende dat je kunt aantonen dat je tijdens het samenwonen de helft van alle kosten en lasten hebt betaald. Als je een affectieve relatie met de huurder hebt, dan is dit evenmin van doorslaggevend belang.
Een relatie tussen kind(eren) en ouder(s) is in beginsel ook geen duurzame gemeenschappelijke huishouding. Dit geldt ook voor het tijdelijk laten inwonen van bijvoorbeeld studenten. Deze relaties zijn in beginsel eindig.

Staat uw antwoord hier niet tussen?