Om in aanmerking te komen voor bepaalde woningen moet u voldoen aan een bepaald inkomen, een bepaald aantal personen of een bepaalde leeftijd. Dit verschilt per woning en woonplaats.
Voor alle woningen geldt een inkomensgrens. Het kan ook zijn dat vanwege de grootte van de woning een eis wordt gesteld aan het minimaal aantal personen. En er zijn woningen die bedoeld zijn voor een bepaalde leeftijdscategorie, bijv. 55+.
Als u ruilt met een andere huurder van Wooncompagnie krijgt u een nieuwe huurovereenkomst. Wooncompagnie ziet een woningruil als een gewone verhuizing. De huur wordt bij een verhuizing aangepast aan de dan geldende streefhuur. Een huurovereenkomst gaat na woningruil altijd in op de eerste van de maand.
Ja, u heeft toestemming nodig. Wooncompagnie overweegt onderstaande zaken voordat er wel of geen toestemming voor woningruil wordt gegeven:
De ruilpartner dient de volgende stukken op te sturen naar Wooncompagnie:
• Indien van toepassing een verhuurderverklaring ingevuld door de huidige verhuurder
• Een inkomensverklaring of definitieve belastingaanslag
• Legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart)
• Historisch uitreksel bevolkingsregister
• Laatste drie inkomensspecificaties
Bij vragen of het niet compleet aanleveren van de gegevens, neemt Wooncompagnie contact op met de kandidaat.
Als wij uit de aanvraag al kunnen zien dat de woningruil niet mogelijk is (bijvoorbeeld omdat het inkomen van de ruilpartner niet voldoet aan de EU norm), dan ontvangt u van ons binnen twee weken een schriftelijke afwijzing.
Ja, de huur van de woning kan worden aangepast aan het huidige prijspeil.
Ja. De woning dient in goede staat te zijn om in aanmerking te komen voor woningruil. De ruilkandidaat accepteert de woning in de huidige staat. Dit betekent dat Wooncompagnie geen extra onderhoudswerkzaamheden zal uitvoeren.