Verzekering

Verzeker u van een verzekering
Een flinke financiële tegenvaller is voor niemand fijn. Als u de juiste verzekeringen heeft, kunt u de risico’s hierop verkleinen. Een prettig idee om dit goed geregeld te hebben.

Wat verzekert Wooncompagnie voor u?
Wooncompagnie zorgt voor een verzekering van de buitenzijde van uw woning, een zogenaamde opstalverzekering. Deze verzekering dekt de schade als gevolg van brand, storm en blikseminslag. Daarover hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Als huurder kunt u zelf ook iets doen om uzelf te beschermen tegen onverwachte kosten door schade.

Alles in en rond uw woning
Heeft u schade aan uw eigendommen in en rond uw woning? Dit kan in aanmerking komen voor een vergoeding door een inboedelverzekering. Denk bijvoorbeeld aan grote schades zoals wateroverlast, inbraak en brand. Ook kleine schades kunt u vergoed krijgen. Een inboedelverzekering kan deze financiële tegenvaller voorkomen.
Heeft u zelf gekozen voor een mooie parketvloer, of fraaie zonwering? Dat is het verstandig deze zelf aangebrachte verbeteringen mee te verzekeren als huurdersbelang. Vraag de verzekering om meer informatie. Een inboedelverzekering is wettelijk niet verplicht, maar wel aan te raden.
Schade veroorzaakt bij anderen
Mochten u of uw gezinsleden onverhoopt schade veroorzaken bij anderen, dat is dat af te dekken met een aansprakelijkheidsverzekering. Denk bij voorbeeld aan een bal door het raam bij uw buren. Een fijn gevoel als u hier geen zorgen meer over heeft. Deze verzekering is wettelijk niet verplicht, maar wel aan te raden.
U kunt ook een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) afsluiten, waarbij ook het ‘opzicht-risico’ is meeverzekerd. Het opzicht-risico vergoedt schade die u als huurder aan de gehuurde woning veroorzaakt. De AVP-verzekering vergoedt schade aan spullen en personen.

De hierboven genoemde verzekeringen kunt u online afsluiten, via uw bank of een verzekeringsadviseur.

Heeft u een vraag?