Ik ben huurder

Huur opzeggen

U heeft de huur opgezegd of bent van plan de huur op te zeggen. U leest hier wat wij van u verwachten wanneer u de woning overdraagt aan Wooncompagnie.

Om uw huur op te zeggen, dient u in te loggen.

 

 

 

Inloggen met iDIN

 

Veelgestelde vragen

Hoe zeg ik de huur op?
U zegt uw huur gemakkelijk en snel op via Mijn Wooncompagnie. Een handtekening is dan niet nodig.

Uw woning is ouder dan 1994?
Bij woningen ouder dan 1994 wordt er een asbestinventarisatie uitgevoerd. Wij streven ernaar om de inventarisatie gelijktijdig met de vooropname te laten plaatsvinden. Meer informatie hierover vindt u in de bevestigingsbrief van de huuropzegging.
Er blijft niemand in de woning achter. Wie kan de huur opzeggen?
De erfgenamen zijn bevoegd de huur op te zeggen. Klik hier voor het opzeggen van de huur. Voeg een kopie 'Akte van overlijden' bij of een rouwkaart.
Moet ik de woning in originele staat achterlaten?

Artikel 16 van onze Algemene Huurvoorwaarden zegt hierover:
"Indien tussen de huurder en verhuurder een beschrijving van het verhuurde is opgemaakt, is de huurder gehouden de zaak in dezelfde staat op te leveren waarin deze volgens de beschrijving is aanvaard, met uitzondering van geoorloofde veranderingen en toevoegingen en hetgeen door ouderdom is teniet gegaan of beschadigd."

In het kort komt bovenstaande erop neer dat de vertrekkende huurder de woning moet achterlaten volgens de beschrijving die is opgemaakt bij het aanvaarden van de woning met uitzondering van geoorloofde veranderingen en toevoegingen. De verhuisadviseur overlegt dit met u tijdens de voorinspectie. Als u de herstelwerkzaamheden niet zelf uitvoert, doen wij dat. De kosten hiervan worden bij u in rekening gebracht. Klik hier voor een overzicht van de verschillende werkzaamheden en het daarbij behorende kostenplaatje als u ervoor kiest om de werkzaamheden door Wooncompagnie te laten verrichten.

Wat moet ik doen als een medehuurder is overleden?
Via Mijn Wooncompagnie kunt u de naamswijziging van het huurcontract aan laten passen.
Wanneer wordt medehuurder hoofdhuurder?

In geval van : 

  • Overlijden van de hoofdhuurder. Klik hier voor het formulier overlijden medehuurder.
  • Echtscheiding (de woning wordt door de rechter toegewezen).
  • Bij een relatiebreuk (de huurder en medehuurder bepalen onderling op wiens naam de huurovereenkomst komt te staan). Klik hier voor het formulier beëindiging medehuur.
  • Als de hoofdhuurder de huur opzegt en de achterblijvende bewoner officieel medehuurder is dan heeft deze het recht om in de woning te blijven en huurovereenkomst voort te zetten. Als hoofdhuurder zegt u zelf uw deel van de huurvereenkomst op. Doet u dat niet dan blijft u medeaansprakelijk, bijvoorbeeld voor het betalen van de huur. U kunt gebruik maken van het formulier beëindiging medehuurder. Klik hier voor het formulier beëindiging medehuur.
Mag ik een berging of blokhut plaatsen?
Voor de bouw van een berging, blokhut of andere uitbouw heeft u altijd toestemming van Wooncompagnie nodig. Dien daartoe schriftelijk een verzoek in. Stuur uw verzoek naar Wooncompagnie, Postbus 160, 1620 AD HOORN. Het verzoek moet zijn voorzien van de maten, materiaalkeuze, kleur en de locatie. Krijgt u toestemming? Dan geldt die voor de periode dat u huurder bent. Wanneer u gaat verhuizen en de nieuwe huurder wilt de berging/blokhut niet overnemen dient deze wellicht verwijderd te worden. Dit gaat in overleg met Wooncompagnie. In sommige gevallen moet u naast de toestemming van Wooncompagnie bij de gemeente een bouwvergunning aanvragen. Meer informatie daarover vindt u op de website van uw gemeente.
Ik ga verhuizen. Wat doe ik met mijn berging of blokhut?
Bij verhuizing kunt u de toestemming voor de berging of blokhut soms aan de nieuwe huurder overdragen. De nieuwe huurder neemt het bouwsel dan over, onder dezelfde voorwaarden. Wilt u de berging of blokhut afbreken en/of meenemen? Zorg er dan voor dat de tuin in goed verhuurbare staat achterblijft.

Staat uw antwoord hier niet tussen? Bekijk alle veelgestelde vragen of neem contact op.