Energiebesparende maatregelen

Bekijk hier of er voor uw woning energetische maatregelen gepland staan. Log in met uw postcode en huisnummer.

Let op dit is een indicatieve planning. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

 

Log in met uw postcode

 

Veelgestelde vragen

Hoe kan het dat sommige huurders destijds een huurverhoging moesten betalen voor een isolerende maatregel (glas-, spouw- of dakisolatie) terwijl Wooncompagnie dat nu gratis aanbiedt?

Om de afspraken uit het Energieakkoord en daarop aanvullend het Klimaatakkoord te kunnen nakomen heeft Wooncompagnie haar beleid veranderd en is veel grootschaliger gaan verduurzamen. Dit betekent dat de huurders niet meer zelf kunnen kiezen voor isolerende maatregelen met daaraan gekoppeld een huurverhoging. Nu zelf kiezen voor een huurverhoging in ruil voor isolerende maatregelen niet meer mogelijk is, heeft Wooncompagnie haar beleid veranderd en hebben wij besloten deze kosten niet meer door te belasten. De huurders die in het verleden wel akkoord zijn gegaan met een huurverhoging in ruil voor isolerende maatregelen hebben gelukkig wel meer bespaard in hun maandelijkse energiekosten dan zij hebben betaald voor deze isolerende maatregelen. 

Inmiddels betaalt u niet meer "extra" voor het glas. In de afgelopen jaren hebben wij meerdere malen ons huurbeleid aangepast. Daarin hebben wij een paar jaar geleden de streefhuren vastgezet. Daarin is geen extra huur gerekend voor woningen met isolatieglas. Dus u betaalt inmiddels een soortgelijke huur als uw buren, waarin u niets extra's betaalt voor het glas.

Wat is dakisolatie?

Sinds het jaar 2018 laat Wooncompagnie ca. 1000 woningen per jaar voorzien van dakisolatie. Dakisolatie wordt in de meeste gevallen aan de binnenzijde van het dak aangebracht. Hierna wordt het netjes afgetimmerd.

De voordelen van dakisolatie:
- U gaat minder stoken waardoor de energielasten dalen
- Het wordt comfortabeler in de woning omdat de warmte in de winter langer binnen de woning blijft en in de zomer langer buiten de woning
- Het energielabel van de woning wordt beter, u krijgt dus een duurzamer huis

Hoe gaat dakisolatie in zijn werk? Op het volgende filmpje ziet u een bergzolder (die meestal wordt herkend doordat er een vlizotrap en waarbij geen of klein dakraam aanwezig is) wordt in dit geval afgetimmerd met OSB platen. De werkzaamheden duren gemiddeld 3 tot 5 werkdagen.

Staat uw antwoord hier niet tussen?