Publicatiedatum: 15 september 2022

Financieel Directeur, 32 -36 uur per week 


MT-lid en verantwoordelijk voor de financiën, met een sociaal maatschappelijk hart

Wij solliciteren graag bij jou! Nodig jij ons uit voor een nadere kennismaking?


Via deze weg solliciteren we graag naar de functie van toekomstig werkgever. Werkgever van een Financieel Directeur die deel uitmaakt van een slagvaardig directieteam en onze financiële discipline aanstuurt. Wooncompagnie is een middelgrote Noord-Hollandse woningcorporatie met een sociaal-maatschappelijke missie. Samen zorgen we voor fijne buurten met voldoende woonaanbod voor mensen met weinig koopkracht. We bieden jou een uitdagende en zichtbare rol met veel vrijheid en verantwoordelijkheid, binnen een ambitieuze omgeving. Doet dit alles jouw financiële en volkshuisvestelijke hart sneller kloppen? Dan worden we graag door jou uitgenodigd voor een nadere kennismaking.

Hoe groot is ons hart?
Wij huisvesten ruim 14.000 huishoudens en ons werkgebied strekt zich uit van boven Amsterdam tot net onder Den Helder. Elk dorp en elke stad daartussen heeft haar eigen identiteit, elk stukje landbouwgrond haar eigen kleur. Daardoor is ook de woningmarkt heel gevarieerd. Door actief de samenwerking te zoeken met bewoners en overige belanghebbenden werken we met elkaar aan een prettige woon- en leefomgeving. Onze missie: samen zorgen wij voor fijne buurten met voldoende woonaanbod voor mensen met weinig koopkracht.

Waar gaat ons hart naar uit?
Wij zoeken een gedreven, enthousiaste en professionele Financieel Directeur die zich aangesproken voelt door onze missie en graag een aanwijsbare bijdrage levert aan de verdere professionalisering van Wooncompagnie. We zijn een trotse organisatie die midden in de maatschappij staat, met een visie en missie die klinken als een klok.

Financiële missie
Beschik jij over het vermogen om vanuit de organisatiekoers passend strategisch financieel beleid te formuleren, om de financiële teams (Reporting, Accounting en Treasury, totaal 15 collega’s) goed aan te sluiten op de ontwikkelingen in de organisatie en om te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen? Je ziet het als jouw persoonlijke missie om Wooncompagnie maximaal volkshuisvestelijk te laten presteren zonder de financiële kaders uit het oog te verliezen.

Van het hart naar het hoofd
Je hebt een bedrijfseconomische en/of accountancy opleiding (WO), bij voorkeur aangevuld met een post-doctorale opleiding (RA/RC). Als bruggenbouwer heb jij je zaken ook onder complexe omstandigheden voor elkaar. Je bent een sterke persoonlijkheid, maar mét een sensor voor je omgeving. Heb je ook nog relevante werkervaring en ben je nuchter en authentiek?

Wat gaat jou aan het hart?
Je bent onderdeel van ons Management Team en stelt de financiële kaders op waarbinnen wij onze ambities realiseren. Je bent een verbinder met eindverantwoordelijkheid voor financiën en rapporteert rechtstreeks aan de Raad van Bestuur. Je geeft richting aan onze financiële organisatie, creëert waar mogelijk een ‘spitsstrook’ om extra vaart te maken en zorgt voor een verantwoorde ‘vluchtstrook’ om tijdig te kunnen bijsturen. Zo zijn we samen altijd op de goede weg.

We solliciteren bij jou, want:
Je durft buiten de kaders te kijken, zorgt voor duidelijke sturing binnen verantwoorde financiële doelstellingen, bent mensgericht en geeft coachend leiding aan jouw teams (Reporting, Accounting en Treasury). Je bent scherp in je analyse, weet complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te benaderen en overtuigt op basis van inhoudelijke argumenten. Je realiseert samen met jouw teams de verbinding tussen de organisatiekoers en de financiële bedrijfsvoering, door onze middelen zo optimaal mogelijk in te zetten. Je bewaakt de verbinding met andere processen en bent een kritische en integere sparringpartner.

Wat bieden wij jou?
We bieden je een uitdagende baan in een maatschappelijke organisatie, waarin jouw kennis en ervaring tot hun recht komen. Je maakt deel uit van een collegiaal team en kunt rekenen op: 

  • Een arbeidsduur van 32-36 uur per week, waarbij je de uren zelf kunt indelen;
  • Schaal N van de CAO woondiensten, met salarisbereik tussen € 5.591,- en € 8.225,-bruto per maand o.b.v. 36 uur per week;
  • Een persoonlijk loopbaanbudget voor ondersteuning in persoonlijke ontwikkeling en focus op je talenten: wat vind je leuk en waar ben je goed in? 
  • Mogelijkheid om hybride te werken, met een budget om je werkplek thuis in te richten.
  • Wooncompagnie hecht belang aan ontmoeting tussen collega’s, jouw gezondheid en een fijne werksfeer. Om hierin te ondersteunen bieden we iedere dag een gezonde en verse lunch aan waarin je met al je collega’s samenkomt. Een fietsplan en sportabonnement zijn ook onderdeel van dit pakket.

Laat jouw hart spreken!
Wooncompagnie hecht groot belang aan diversiteit, onze deur staat open voor iedereen. Juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere woningcorporatie te zijn. Enthousiast over deze sollicitatie en organisatie? Aarzel niet en reageer. We zijn namelijk benieuwd naar wie jíj bent. Voldoe je niet aan het gehele profiel, maar zie je toch dat jij in onze organisatie een waardevolle bijdrage kan leveren, reageer dan ook!

Mail je cv, eventueel voorzien van een korte motivatie, naar Thomas Koops, directeur van The Dutch Connections - Executive Search, op thomas@thedutchconnections.nl ovv ref. "Wooncompagnie".

Voor meer informatie kun je bellen op nummer 06 24522663 of mailen naar thomas@thedutchconnections.nl