Publicatiedatum: 11 april 2022

In nieuwbouwplan Waterrijk in Oosthuizen verloopt de bouw van elf huurwoningen voorspoedig. Medio november startte aannemingsbedrijf Kuin B.V. in opdracht van Wooncompagnie met de werkzaamheden, inmiddels is het hoogste punt van het eerste blok met zes woningen bereikt.

Dak in rap tempo erop
Afgelopen week werden de daken geplaatst. In een rap tempo zaten deze op de woningen. De zogeheten klapdaken zijn kant-en-klaar aangeleverd op de bouwplaats. Hier vouwen de elementen, met een gewicht van een kleine ton, zich ter plekke open. In één ochtend waren zes woningen voorzien van hun dak.

Sociale huur en middensegment
Wooncompagnie vindt het belangrijk om te bouwen aan betaalbaar wonen voor mensen met minder koopkracht. Met de realisatie van deze woningen, verdeeld over twee blokken, helpen we elf huishoudens aan een mooie huurwoning, zowel in de sociale huur als in het middensegment.

Oplevering
Alle woningen hebben een oppervlakte van ongeveer 100 m2, zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. De bouw loopt tot nu toe volgens plan. Naar verwachting worden de woningen in het laatste kwartaal van dit jaar opgeleverd.