Publicatiedatum: 5 juli 2022

Woningcorporaties moeten vanaf 1 juli 2022 alle woningen voorzien van rookmelders. Dat geldt dus ook voor uw woning. Wooncompagnie is hard bezig om al haar woningen te voorzien van rookmelders. Inmiddels hebben we bij 90% van onze woningen de rookmelder geïnstalleerd.

Is de rookmelder nog niet bij u in huis aangebracht? Dan ontvangt u binnenkort van ons bericht met daarin de datum waarop we bij uw woning rookmelders willen plaatsen. Heeft u nog geen brief ontvangen? Dan vragen wij u nog even geduld te hebben. U komt vanzelf aan de beurt.

Niet thuis?
Heeft u een kaart in de brievenbus gekregen waarop staat dat we u niet thuis troffen? Belt u dan alstublieft het telefoonnummer dat op het kaartje staat. We maken dan een afspraak om nog een keer langs te komen.

Controle
Voorlopig wordt er door de overheid niet gecontroleerd op de aanwezigheid van rookmelders in uw woning. U loopt dan ook geen risico op een boete. Ook hebben verzekeringsmaatschappijen toegezegd gewoon uit te keren bij brand, als een woning geen rookmelders heeft. Dit vanwege het feit dat veel corporaties nog niet alle woningen voorzien hebben door personeelsgebrek en problemen met de levering van voldoende rookmelders.

Let op! Criminelen actief met babbeltruc 
Momenteel zijn er ook criminelen actief die zich voordoen als controleur. Zij komen aan de deur en willen in de woning nagaan of er al rookmelders geplaatst zijn. Wooncompagnie controleert alleen telefonisch of bij u rookmelders geplaatst zijn. Wij komen daarvoor niet langs.

Wooncompagnie laat de rookmelders plaatsen door BBA Brandbeveiliging uit Heerhugowaard en eigen medewerkers. Zij zijn herkenbaar aan hun kleding en  kunnen zich legitimeren. Vertrouwt u het niet? Laat de persoon dan niet binnen. Meer informatie over deze babbeltruc leest u hier.