Publicatiedatum: 29 januari 2020

Happen met de Bouwers, Drontermeer Purmerend!

Moment van waardering voor alle bouwmedewerkers 

Wooncompagnie trakteert alle betrokken medewerkers bij de nieuwbouw van de 30 sociale huurwoningen in Drontermeer op een warme lunch. Omdat dit nieuwbouwproject de laatste fase in gaat, worden de medewerkers op de bouwplaats in het zonnetje gezet. “Vanaf najaar 2019 zetten de werklieden zich dag in dag uit in om dit mooie project te realiseren, ongeacht de weersomstandigheden. Hiermee willen we onze waardering uitspreken voor hun harde werk en hun inzet”, aldus Procesmanager Mascha Kramer van Wooncompagnie.

30 nieuwe sociale huurwoningen
Op de voormalige schoollocatie Purmer-Zuid, gelegen aan het Drontermeer, realiseert Van Wijnen voor Wooncompagnie de 30 sociale huurwoningen. De nieuwbouw omvat dertien appartementen van 45m2 en zeventien appartementen van 70m2. De woningen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens en inmiddels al geadverteerd via Woonmatch Waterland. De woningen worden aangesloten op het Stadsverwarmingsnet en op het dak komen zonnepanelen.

Focus op nieuwbouw
“De druk op de woningmarkt is enorm groot, zeker in ons zuidelijk werkgebied”, zegt Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie. “In de regio Waterland geven wij daarom nieuwbouw van sociale huurwoningen topprioriteit. In Purmerend werken we in nauw overleg met de gemeente aan de nieuwbouw van 70 woningen aan de Lambertus Huisengastraat en komen aan de Aletta Jacobslaan 50 sociale huurwoningen waarvan 32 bestemd voor mensen met een beperking”. Om de druk op de woningmarkt te verlagen, is het belangrijk dat nieuwbouwwoningen snel worden opgeleverd. Wooncompagnie kijkt bij de realisatie van nieuwe projecten ook zeker naar innovatieve methoden als dit de productietijd aanzienlijk kan verkorten.