Publicatiedatum: 17 maart 2023

In de Singelwijk in Edam wordt gewerkt aan een betere leefbaarheid. De Gemeente Edam-Volendam, OPSPOOR en Wooncompagnie doen dat voor én met de bewoners. Onder de vlag van ‘Singelwijk naar de top’ worden tal van activiteiten georganiseerd en gecommuniceerd naar bewoners in de wijk. Dit laatste gebeurt door middel van het verspreiden van een eigen huis aan huis magazine: ‘Het Singelnieuws’. Leuk detail: De slogan en het logo bedachten bewoners helemaal zelf.

Een oproep aan bewoners in de Singelwijk
‘Geef je dag een stoot extra energie en maak een praatje’, aldus Ankien Helgering die sinds september 2022 de Programmamanager is bij de gemeente voor de Singelwijk. Ankien vervolgt: ‘Alle veranderingen beginnen klein en vaak bij jezelf. Wat is voor mij persoonlijk belangrijk? En waar kan ik zelf aan bijdragen? Dat zijn de vragen die ik mezelf altijd stel. Elkaar vriendelijk gedag zeggen of een praatje maken, is een kleine moeite. Maar geeft mijn dag een stoot extra energie. En iedereen kent vast ook iemand in de Singelwijk die je altijd gedag zegt, maar verder niet goed kent’.

Meeschrijven aan het Singelnieuws 
Ankien Helgering schreef een column in het tweede Singelnieuws en gaat nog een stapje verder dan een praatje. Ze geeft de pen voor de volgende column door aan Mohamed, die al jaren bij de supermarkt werkt en altijd zo vriendelijk gedag zegt. We zijn benieuwd naar zijn verhaal én tips voor verbeteringen.

Over het imago van de Singelwijk
De Singelwijk is door de jaren veranderd. Veel ouders laten basisschool De Piramide tegenwoordig links liggen. Dat is jammer, want het onderwijs op de school is heel goed. Maar als het beeld van mensen rondom een school of een hele wijk niet goed is, dan is het lastig dat weer te veranderen. De gemeente Edam-Volendam, OPSPOOR Wooncompagnie én de inwoners van de Singelwijk gaan samen deze uitdaging aan. Op naar de Singelwijk naar de top!