Publicatiedatum: 14 december 2021

Kim Geugjes bevalt van zoon tijdens onderhoudsproject

Precies halverwege het onderhoudsproject dat Wooncompagnie uitvoerde aan hun woning, werden Kim en Rens Geugjes uit Zuidoostbeemster de trotse ouders van een zoon. ‘Het was een vrij hectische tijd en we hebben het een en ander moeten regelen, maar we kunnen ons geluk niet op. Het gaat heel goed met onze Teun en onze woning ziet er weer keurig uit,’ zegt Kim stralend. Aan de Burgemeester de Geusstraat werd bij in totaal zes woningen onder meer het dak vernieuwd.

‘Ik moet zeggen dat we weinig overlast van de werkzaamheden hebben gehad,’ zegt Kim Geugjes (30). ‘Toen het dak eraf ging, waren we toevallig met vakantie. Daar hebben we dus helemaal geen last van gehad. Verder hielden de vakmannen tijdens het hele project rekening met onze situatie. Ze dachten zelfs met ons mee. Zo hebben we samen besloten om tijdens het plaatsen van de kozijnen de woning tijdelijk te verlaten.’

Naar vakantiewoning
‘Ik was toen net bevallen en het vervangen van de kozijnen brengt de nodige kou en stof met zich mee,’ legt Kim uit. ‘Dat was in ons geval natuurlijk niet ideaal. We huurden op eigen initiatief een vakantiewoning en de werkmannen hielden ons op de hoogte van de voortang van het project. Toen de kozijnen erin zaten, konden we weer naar huis om het eindresultaat te bewonderen. Het is supermooi geworden.’

De zes woningen in Zuidoostbeemster zijn voorzien van een compleet nieuw, geïsoleerd dak. Na de eerder aangebrachte vloer- en spouwmuurisolatie ging het energielabel van gemiddeld E naar A. ‘Het is een stuk warmer in onze woning dan voorheen,’ ervaart Kim.

Extra ventilatie
De kunststof kozijnen zijn vervangen door nieuwe exemplaren (met ventilatierooster) en de woningen werden voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. Ook zijn wat kleine binnenwerkzaamheden verricht. Het onderhoudsproject is uitgevoerd door Ooijevaar uit Hoorn.