Publicatiedatum: 24 augustus 2021

Wooncompagnie renoveert daken van tiental woningen in Broek in Waterland

‘Alle respect voor deze acrobaten’

‘Het was geweldig om te zien hoe behendig de mannen de werkzaamheden op het dak uitvoerden. Ze werkten snel en vakkundig. Alle respect voor deze acrobaten.’ Adinda de Waal uit Broek in Waterland is duidelijk onder de indruk van de manier waarop de vakmannen van Bouwgroep Coen Hagendoorn uit Amsterdam het dak van haar woning onderhanden namen. Wooncompagnie liet bij een tiental woningen aan de Vennen en Binnenweeren de daken renoveren. ‘Als je de wijk binnenkomt, springen de daken van onze woningen er meteen uit. Het is een heel ander gezicht,’ zegt Adinda de Waal.

Van goten, afvoeren tot dakpannen
De werkzaamheden in Waterland waren veelomvattend. Zo werden alle goten en hemelwaterafvoeren vernieuwd. Verder is onder het nieuwe dak een dikke laag isolatiemateriaal aangebracht. Het nieuwe dak is voorzien van een dakraam en nieuwe dakpannen.

Vrijwel geen overlast
‘Het was een hele klus, maar ik moet zeggen dat wij vrijwel geen overlast hebben ervaren. De werkmannen waren heel benaderbaar. Als we een vraag hadden, stonden ze voor ons klaar. Wat er ook was, ze losten het op,’ zegt Adinda de Waal (81) die al vijftig jaar met haar man Jan (90) aan de Binnenweeren woont.

Energie besparen
De dakwerkzaamheden werden onlangs afgerond. ‘Er zijn nog een paar kleine dingen waarnaar moet worden gekeken, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt,’ aldus Adinda de Waal. Dat het dak van de woning is geïsoleerd vinden de bewoners een goede zaak: ‘Een woning verliest de meeste warmte via het dak, dus we verwachten de nodige energie te zullen besparen. Dat is prefect.’